Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Алекс,при мене го имаше тоя шум,още от как взех колата,а тя беше гаранционна и рабира се посетих сервиз.Смениха маслото - Селения Голд 10w40,пак си го имаше - на високи обороти не се чува.В сервиза не можаха да кажат какво е.На следващатите смяни на маслото съм пробвал с какви ли не марки с едни хубави сумички и пак се появяваше шума когато иска.И наскоро един приятел дето има авточасти ми препоръча едно масло - Кома.Смених и да ти кажа двигателя заработи по-друг начин - по тих,не се чуват разни шумове,прословутото тракане изчезна - явно е бил вариатор може би!
    Ето ти сайта им,директно виждаш какво масло за колата ти:
    http://www.commaoil.com/productsguide/vrm/6/1601/1
    http://www.commaoil.com/productsguide/search

А цената му уникално приемлива.Но чаках две седмици за него.Набутай се още малко парички и опитай!
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Колега намерИх решенИе на твоя проблем
      с докторска слушалка прослушай долнИя тампон , ИлИ с пръст докоснИ тампона И ще вИдИш че звука се генерИра от него че чак вътре в купето влИза , моя беше преднИя десен тампон тоя тампон в ътре сИ Има течност то правИ тая пакост

Най после намерих колеги причината за странния звук ------motor mounting braket . долу са снимките . Какво ли не подозирах заради него смених на климатика лагера ,че мИслех да сменям масленИя обтегач , а то какво бИло , безобИден чарк , но чарк а е от друга кола подозИрам Алфа 156 ИлИ някой ФИАТ кола
      Абе какво лИ не подозИрах че са превъртелИ бИелнИте лагерИ И такИва тИ простотИИ
      смятам че И на колегата Alexandra e същИя проблем
      Attached Files
      Last edited by alex37; d.m.y г., 22:08.
      1. Alfa Romeo 164 v6 2.0 TB средно 10л/100км

Comment

Първоначално публикувано от alex37 Покажи съобщение
        И на колегата Alexandra e същИя проблем
        Alexandra не е ли колежка
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
        Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

колега видях,че си описал точно моя проблем!И се чудех трудно ли се подменя тази верига на маслената помпа.Никаде на друго място не открих тема за този проблем!

Comment

Първоначално публикувано от кико Покажи съобщение
            колега видях,че си описал точно моя проблем!И се чудех трудно ли се подменя тази верига на маслената помпа.Никаде на друго място не открих тема за този проблем!
            Сменя се цялата помпа Затова и повечето се карат с тракащи вериги.. помпата беше нещо от сорта на 700лв+
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

[QUOTE=direktor;708805]Може да е от ремъка на динамото. Повечето ремъци имат подсилващи метални нишки и ако е износен до нишките е възможно да издава подобен шум.[/QUO„
              тези двигатели са с 2 ангренажни ремъка, не е като дизела ти, и ако знеш колко струват, свят ще ти се завие

Comment

уж бензин пък трака като дизел

карам 1.8 бензин алфа 156 ...до 2500-3000 оборота колата работи като дизел(доста шумно) над тия обороти се укротява и утихва... какви ли не диагнози ми сложиха , какви ли не гимнастики пробвах(дори сменях датчика за бързи и бавни) маслото е Selenia 20к ама колата трака и толкоз. кажете моля ви някъв съвет

Comment

Първоначално публикувано от despota Покажи съобщение
                  карам 1.8 бензин алфа 156 ...до 2500-3000 оборота колата работи като дизел(доста шумно) над тия обороти се укротява и утихва... какви ли не диагнози ми сложиха , какви ли не гимнастики пробвах(дори сменях датчика за бързи и бавни) маслото е Selenia 20к ама колата трака и толкоз. кажете моля ви някъв съвет
                  Ти си за вариатор най-вероятно.
                  --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                  sigpic

Comment

a

i az imam podoben shum no kogato zagree kolata i kato i podam gaz izchistva.nqkade ot dvigatelq mi idva karal sam q 100 pati na maistori i vseki mi kazva che nemoje da otkrie ot kade idva shumat shtraka mnogo gadno i ako nqkoi znae kakav moje da e problema shte sam mu mnogo blagodaren da mi kaje blagodarq kolata e alfa 166 2.4 jtd

Comment

Ако е 136 к.с е от маслената помпа
                      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Working...
                      X